SIDSTE NYT
januar 2014 - april 2014
KLIK HER FOR AT HOPPE TIL PARRING

Arntholms Carlos - kaldet Cippo
18. januar
Her har vi ham så - Kelas kommende kæreste
Cippo er en udsøgt lækker hanhund på alle måder. Han tog imod mig på allerbedste og  venligste måde - intet reserveret overhovedet. Måske hilser han ikke helt så overstrømmende på alle (jeg dufter jo godt af tæver), men hans måde fortalte mig, hvad jeg gerne ville vide. Dertil kom, at han (om muligt) var endnu flottere i virkeligheden end på billeder.
Cippo er en smuk stor hanhund med et skuldermål på 60 cm. Dette har jeg jo gerne villet have, da Kela er "en lille dims" på kun 52-53 cm. Hun er ikke lille ifølge racestandarden, men jeg KAN jo godt lide store eurasiere, og vil helst ikke lave hvalpe, der er (væsentligt) mindre end Kela.
Den første halve times tid sad Lina og Kela i bilen, mens jeg hilste på Cippo og snakkede med hans mennesker. Så blev tøserne lukket ud og kom i haven sammen med os andre. Som jeg var forberedt på, var Kela ikke særlig høflig og venlig overfor Cippo. Hun ER skrap overfor hanhunde, der tillader sig at snuse. Lina vekslede mellem at sige "hold afstand" og at stille sig op med strittende rumpe. "Hun er muligvis ikke så langt fra løbetid og dufter derfor lækkert", sagde jeg til Tina og Lars. Hmmmmmmmm. Da jeg kom hjem, kunne jeg konstatere, at Lina ER kommet i løbetid. Hvor er det bare typisk hende at se højt og flot på "reglerne"!!! "Man" går i fæld - og så kommer man i løbetid efter en månedstid. Næ nej. Lina går i fæld - og så kommer hun i løbetid efter en uge. Når mor er i løbetid, bliver Kela (aner ikke hvorfor) ekstra skrap. Nu er jeg spændt på, om Kela holder fast i, at hun vil synkronisere med Lina - og at hun dermed også kommer i løbetid før beregnet.
Lina PEV efter Cippo, da vi kørte. Jeg talte for døve ører, da jeg meddelte hende, at hun altså er for gammel til den slags. He he. Det synes hun IKKE selv. 
Stamtavle og sundhedsresultater kommer lige "om et øjeblik".  Mht. sidstnævnte kan jeg bare sige, at de er helt perfekte. Mht. første kan jeg sige, at vi får en indavlskvotient på 1,66 - hvor max er 3,25.
Fra Slagelse, hvor Cippo bor, kørte vi videre til Korsør, hvor Basse, Stella, Jannick, Kris og Kiki bor. Vi var inviteret på frokost.
Basse (tidligere Aslan) er bror til Kela. Jeg var lidt urolig for, om rappedullen ville være lige så skrap overfor ham. Det var hun heldigvis ikke - det var jo brormand Vist bad hun klart om, at han undlod at snuse hende i bagdelen, men ikke så voldsomt - og han var så faktisk også mere interesseret i sin mor. He he. Lina stillede sig ikke op med strittende bagdel som overfor Cippo. Hun fortalte blot, at hun ikke var klar til parring - eller noget i den retning 
Det var dejligt og hyggeligt at se alle fem - og Basse er stadig en af de smukkeste eurasiere, jeg kender. At han var flot nybørstet (modsat let rodede Lina og Kela) gjorde bestemt ikke noget. Hans hale bærer lidt præg af nylig fældning.
Basse er i øvrigt Kennel Catalejmas allerførstefødte hvalp
Tjek lige, hvad dejlige Kiki havde tegnet til mig - verdens bedste Basse
20. januar
Føj for en isnende blæst i dag - for mig. Hundene var ligeglade
Kela er tilbage i vanlig legefacon. Det kan godt undre mig, at Lina aldrig bliver irriteret over datterens fjanteri med at bide sig fast i manke og/eller halsbånd - samt indimellem i Linas hale. Hun nøjes med at se lidt træt overbærende på Kela, der har det skønt med sin leg.
Jeg tror, at Kela er gået i fæld - ikke tydeligt, men pæn bunke uld efter børstning. Nu må vi så se, hvor længe hun venter med løbetid. En måned vil være super fint.

"lad dog barnet"
25. januar
Denne opdatering er bare for lige at fortælle, at Netto sørme har servietter med eurasiere. Ja, ja - nogle vil måske sige, at det er ulve, men vi eurasierfolk ved bedre 
Lina er endnu ikke så langt i sin løbetid, at vi behøver snor på hende - herligt. Men der bliver pevet, når vi er på vej til skoven - som godt nok er kold pt. Der er dog smukke isskulpturer i søkanten, hvilket jeg ser som en kompensation for kulden Kela er, måske p.gr.af denne, holdt op med at fælde. Fair nok :-) 
27. januar
Åh for et vildt og herligt eurasiervejr. Jeg tog kameraet med på en formiddagsskovtur, men det var faktisk en dårlig idé, for det var besværligt at beskytte kameraet mod sneen.
Vi mødte en dejlig border collie på engen - hanhund. Lina flirtede vildt! Hun er endnu ikke højløbsk, men hun opførte sig godt nok som om, hun var. Han blev prøvet af i udsøgt grad: "Er du stærk nok til at være far til mine hvalpe?". Det var han ikke. Han ville hellere lege med Kela, så Lina droppede ham og gav sig til at snuse i sneen i stedet
Kela har et eller andet med border collier - er tilsyneladende lige så vild med dem, som jeg er. I går legede hun glad på engen med én. I dag legede hun glad med ham, vi mødte. 
Selv om jeg ikke kan udstå billeder af mig, får I lige et selfie - af fire generationer Mandelkvinder -  på 1, 35, 57 og 89. Billedet tog jeg i dag hos min fru moder, hvor datter og barnebarn også lige kiggede forbi  
29. januar
På vej i skoven tog jeg lige kameraet med - for at fotografere spor efter en bil, der kørte ind i vores raftehegn i går aftes. Der skete heldigvis ikke noget - og sporene var sneet til Men jeg fik lige fanget Kelas sædvanlige start på lufteture - i ren og skær glæde at drille Lina.
Som det ses, forsøger Lina at tage en "hemmelig" vej med håb om, at Kela glemmer sit drilleri. Men nej

hold nu oooooooooooop
31. januar
Forbrugeroplysning (he he): Nedenliggende to hunde kan få mennesker til at opføre sig usædvanligt vanvittigt! I går aftes gik jeg en aftentur med dem - og blev efter et par minutter anråbt af en, af mig, ukendt mand. Jeg gik tilbage for at høre, hvad han ville. Dette var sådan cirka følgende: "Jeg smadrer dig og dine hunde, hvis de nærmer sig mine katte" - efterfulgt af "jeg smadrer dig din SF'er og socialdemokrat" Øøøøøøhhhhhhhhh??? Lina og Kela har aldrig været i nærheden af hans katte (men vist kigget på den ene engang), og jeg kan da umuligt være både SF'er og socialdemokrat
Jeg slap væk fra idioten, men var da godt nok rystet. Måske skal jeg lære Lina og Kela kommandoen "GØ FARLIGT NU"  
1. februar
Med dette billede får I lige afslutningen på historien om den arrige mand: Jeg havde besluttet, at jeg ville gå over for at tale med ham i dag, men nåede det ikke, da jeg lige skulle gøre klar til at passe barnebarnet. Kort før han kom, var Henrik lige ude for at hente avisen i postkassen. Han ser, at manden fra i går står og vinker ham hen til sig - udstyret med en skovl Henrik går hen til ham - og får nu en stor og uforbeholden undskyldning til mig. TAK!!!! Det viser sig, at han er en gammel elev - omkring 25 år tilbage, og det kom han muligvis i tanke om efter sit anfald - kom i tanke om, at jeg var en af de meget meget få, der troede på ham og hans muligheder dengang, hvor hash og kriminalitet fyldte hans liv. Jeg husker bestemt ikke alle de elever, jeg har haft gennem tiden, men ham her glemmer jeg ikke - fx denne bemærkning: "Isa, hvordan vil du overbevise mig om, at jeg skal tage et fritidsjob til 35 kr. i timen, når jeg kan lave det tidobbelte på en halv time på et bræk?" Mit svar var noget i retning af: "Hvad tror du, du får for at samle klemmer i fænglet?" 
I øvrigt fortalte manden Henrik, at han og konen skulle flytte i dag - at vi slap for ham. Tak igen
4. februar
Så er Lina vist ved at være over sin højløbskhed. Æv, hvor har det også været keeeedeligt At GÅ tur har været meget at STÅ tur - fem skridt frem og stå (med Lina i snor), da der skal snuses, snuses og snuses. Fire skridt frem og stå, da der skal snuses og ........... Her til aften skulle Henrik ud på den sene aftentur. Lina lagde sig ved mig og sendte mig blikket "jeg bliver hos dig, ikke ?". Så ved vi, at det højløbske er overstået, og vi går ind i "efter-løbetid-sløvhed". Nu venter vi så på Kelas løbetid. Den må gerne vente et par uger eller tre  
- Og her har vi lige et par is-på-sø billeder. Desværre var der ikke frost længe nok til, at vi kunne gå UD på søen - ikke sikker is. Så venter vi på foråret i stedet.
PS. På billederne herunder fik Lina lov til at gå løs et øjeblik, mens jeg fotograferede - og havde tjekket, at der ikke var andre hunde i nærheden.
9. februar
Og så var der den om hunden, der sendte et telegram.

"Der skal stå Vov, vov, vov, Vov, vov, vov Vov, vov, vov".

Telegrafisten: "Det er ni gange vov. Du kan få ét vov mere med til den samme pris".

Hunden (undrende): "Et vov mere? Men det giver jo overhovedet ingen mening!"


- Og til højre har vi en Lina, der flipper skråt ud på en King, fordi han vover at bilde sig ind, at hun vil kæreste med ham. King er smuttet hjemmefra - og Lina er ikke højløbsk mere!!
17. februar
Hunde holder jo af at bruge hjernen, og dette kan fx gøres ved at finde godbidder på træstammer Lina har ikke været sådan særlig villig til at gøre dette tidligere, men i dag var hun helt med på legen. Hun var faktisk så meget med, at det var svært for Kela at få lov til OGSÅ at finde godbidder.  
18. februar
Med denne opdatering - og et billede fra i går - vil jeg bare sige stort tillykke til Eddie og os selv Jeg har snuset i DKK's database, hvor jeg sørme fandt Eddies sundhedsresultater allerede. Hofter: A/A. Albuer: 0/0 - helt og aldeles perfekt. Der er også tillykke til Rico og Laika - omend kun et halvt. He he. Hofteresultaterne er nemlig ikke kommet på disse to endnu, men albuerne på begge er 0/0. Det er bare dejligt  Det må vi fejre med nogle nye billeder fra jer. He he og tak igen, fordi I fik tjekket. Nu må jeg skubbe lidt til resten af E'erne  
20. februar
I forgårs fandt jeg Eddies sundhedsresultater på DKK's hjemmeside - Laikas og Ricos AD-resultater. I dag er alle tre's resultater kommet:
Eddie: HD- A/A. AD - 0/0. Patella - 0/0.
Elaika: HD - A/A. AD - 0/0. Patella - 0/0.
Enrico: HD - A/A. AD - 0/0. Patella - 0/0.

Tillykke til jer alle tre - og til os.

Opdrætteren er glad og tilfreds

Eddie

(E) Laika

(En) Rico
27. februar
I anledning af de fine sundhedsresultater, fik vi et billede af smukke Eddie. Tusind tak til Betina og Kim.
Jeg har jo "planlagt", at Kela kommer i løbetid den 1. marts. Nu må vi se, om hun gider følge min plan  
6. marts
Ingen løbetid endnu, men diverse hanhundes og Kelas opførsel tyder på, at den ikke er langt væk. Hun ER ellers blevet sødere overfor snusende hanhunde. De sidste par dage har hun ikke været det!
Kela kom først til klatrestammen i dag, så det var hende, der "kravlede" op efter godbidder. Lina fik kastet et par stykker i bladene. Hun skulle jo ikke snydes, bare fordi hun kom sidst
Lidt længere henne ad skovstien spottede jeg en svane, der var ved at soignere sig. Jeg måtte lige ud på en træstamme for at fotografere. Lina troede nok, at jeg skulle ud for at gemme godbidder, så hun fulgte lige efter Som I kan se, forsøgte Kela at komme en anden vej. He he. Efterfølgende gik hun dog efter Lina, så vi nu var tre på stammen. Dette gjorde det lidt svært for hundene at komme ind igen, og Lina kom det ikke helt - skvattede i vandet lige på kanten af bredden og fik en våd rumpe og hale. Stakkels lille Lina 

dejlige, dejlige Lina

Barnebarnet, Hjalte, ville gerne fotograferes med hundene i går.
7. marts
Hundene og jeg er blevet ret glade for små opgaver i skoven. Jeg finder alskens steder at lægge/gemme godbidder. Her er lige et par billeder af en af dagens opgaver - som Lina løste
Der er altså ikke noget galt med Linas højre forben. Det er bare fældning - der har strakt sig lidt længe denne gang. Den har ikke være voldsom - bare langstrakt
10. marts
Min fornemmelse om snarlig løbetid var rigtig. Tidligere i dag kunne jeg konstatere fint rødt blod på Kela 
Vi mødte en hanhund i snor på dagens skovtur. Han peeeeev for at komme hen til Kela, men han skal nok være ganske tilfreds med, at han ikke gjorde det. Hun er IKKE venlig overfor hanhunde, når hun er i forbrunst!!!
Nu kan vi så afvente parringstidspunktet. Jeg regner med, at det bliver omkring den 27. marts - og tæt på datoen, hvor Kela blev parret allerførste gang - med Balu fra Dortmund. Det var den 29. marts 2011.
Åh, hvor jeg glæder mig - til den spændende ventetid og forhåbentlig mange vidunderlige Kela/Cippo hvalpe
14. marts
Så har vi fået lækre billeder af smukke Caisa. Tusind tak til Marie, der har taget dem og til Bo, der har sendt dem. Det er flot og spændende med sort/hvid billeder, synes jeg. Det må jeg vist eksperimentere lidt med
Jeg har glemt at skrive, at jeg, for snart en måned siden, lavede et nyt indlæg i Forum. Det handler om hjernegymnastik for hunde - er en opfordring til at komme med idéer til dette, som andre kan blive inspireret af. Link til Forum er HER.
Jeg vil prøve at lave et lille spor på engen i dag. Jeg håber så, at jeg kan få Lina og Kela til at blive siddende, mens jeg laver det 
Kela har forelsket sig i en lille hvid vovse på vejen - ikke naboens. I går eftermiddags pev hun hjerteskærende, da vi passerede hans have. He he. På onsdag får vi taget progesterontest, der fortæller, hvornår hun er klar til parring.
15. marts
Så fik vi prøvet en omgang søg. Det gik næsten fint Lina og Kela var super gode til at blive siddende, da jeg bad dem om det. Jeg gik så en tur med en dåse tun med hul i. He he. For enden af sporet lagde jeg lækkerier - og gik så tilbage til hundene, der fik et "søge". Begge satte snuderne i sporet og fulgte det et par meter, men så snød Kela!!! Hun drønede afsted direkte mod lækkerierne. Jeg lagde et lille spor mere, som blev en smule bedre fulgt. Næste gang vil jeg tage snor på hundene og så lade dem følge sporet med denne på - en ad gangen. Jeg kan binde først begge og så den ene til et af træerne. Jeg kan selvfølgelig også få Henrik med, hvis han gider og har tid.
Jeg fik forresten et tip til en anden slags spor: Kog noget lever. Hæld levervandet i en opvaskemiddelflaske og lav så et spor med vandet. Da jeg var grundigt stinkende af tun i går, vil mit næste sporforsøg blive med levervand
Hundene blev ret tørstige af at snuse rundt og var glade for at komme ned til søen efterfølgende.
16. marts
I går fik vi så afprøvet at være to afsted og lave et  leverspor. Lina var super dygtig - måske fordi Henrik lod hende snuse til flasken med levervand, inden hun skulle afsøge spor. Det tænkte jeg ikke på med Kela - som ikke var helt så dygtig. Som undskyldning kan bruges, at hun blev distraheret af to hunde, som tillod sig at komme forbi Men begge hunde fandt de kogte og siden ovntørrede stykker lever. Jeg kan bestemt anbefale denne lille portion hjernearbejde. 
21. marts
Så er vi i gang med progesterontests. Såvel den vi fik taget i onsdags, som den vi fik taget i dag sagde "3-6 dage".  Men da det kan ændre sig meget hurtigt, tager vi ned til Cippo, Tina og Lars på søndag. Hvis Kela ikke er klar til parring, kører vi bare hjem igen
Kela er ikke vild med at være hos dyrlægen - men hun er dygtig. Dyrlægen syntes, at der skulle laves en video med Kela, der får taget blodprøve. Den skal så vises til andre hunde, så de kan se, hvordan man skal opføre sig
Lina var med hos dyrlægen i dag. Dels skulle hun vaccineres. Dels ville jeg gerne have kigget hende igennem, da hun, især om morgenen, går lidt stivbenet. Lina blev grundigt møflet med i alle ender og kanter. Hun reagerede en lille smule på at få bakset med sit venstre bagben, så måske har hun lidt begyndende gigt i dette. Vi har nu købt nogle særlige glucosamintabletter til hende. De skal gerne virke i løbet af 3-4 uger.
Det bliver RET spændende på søndag. I går var Kela temmelig indladende overfor en gravhund - stillede sig med strittende rumpe og halen lagt tilside. Hmmm. Hun øvede sig nok bare velvidende, at gravhunden ikke kunne gøre så vældig meget. 

23. marts - PARRING

- Og så kørte vi til Slagelse
Henrik og jeg var helt indstillet på, at Kela ikke var klar til parring - indstillet på at køre hjem to minutter efter ankomst. Dette, hvis Kela afviste Cippo på mindste måde.
Vi behøvede kun et par sekunder for at konstatere, at Kela afgjort ikke havde tænkt sig at afvise. Vel satte hun sig. Vel lagde hun sig, og vel gik hun ind under en busk, som hun har brugt det ved tidligere parringer. Men hun stillede sig også op - og blev STÅENDE med halen fint lagt til side. Hvis vi trækker en lille pause fra, gik der max en halv time, før hundene hang sammen. Det er afgjort den nemmeste parring vi har haft med Kela. Vi er meeeeget glade
Da vi kom hjem, fik stakkels Lina klar besked om, at noget var sket - et par klare knurrr fra Kela om, at der ikke skulle snuses til hendes rumpe. Sådan har hun også reageret efter sine andre parringer. Lina har pevet lidt over, at datteren er sur - men respekterer, at Kela vil være i fred. Det varer kun en lille uge.
I morgen kører vi ned til Cippo igen.
24. marts
Så fik vi endnu en super fin parring. I dag gik der vel omkring ti minutter, før hundene hang sammen. De var simpelthen så søde og dygtige
Nu vil vi vente i spænding på den 15. april, hvor Kela skal scannes.
Lina synes ikke, det er så sjovt, at Kela er parret. Hun render rundt og piver, fordi hun ikke kan finde ud af, hvorfor datteren er anderledes, end hun plejer. Indimellem lægger hun op til leg, som om hun vil sige: "Nu må I altså gøre et eller andet sjovt - sørme!" 
Henrik er ved at klippe en lille film af kæresteriet. Den kommer senere i dag eller i morgen.
25. marts
Cippos ejere, Tina og Lars, har sendt mig nogle skønne billeder af dejlige Cippo. Med disse vil jeg bare sige, at der er en lille kærestefilm i Catalejmasbiografen
Klik HER for at komme til denne.
26. marts
Kan nogle mon gætte, hvilket af nedenstående billeder, der er fra før parring, og hvilket der er fra efter parring? For Henrik og mig er Kelas udtryk i ansigtet klart ændret.
Denne opdatering kommer for at advare mod hjerte- og lungeorm. Fonylig hørte jeg, at en bræklyd uden bræk kunne være symptom på lungeorm. Lina og Kela har indimellem lavet disse lyde, og jeg besluttede mig for at få dem tjekket. Dette kræver en afføringsprøve fra tre på hinanden følgende dage. Desværre glippede en prøvedag mht. Lina. Hun LAGDE simpelthen ingen pølser, mens jeg så det, så nu er jeg i gang med prøver fra hende igen. Kelas prøver viste, at hun har lungeorm. FØJ! De er heldigvis lette at slippe af med, men jeg har det ikke godt med ikke at vide, hvor længe hun har haft dem. Ormene smitter ikke fra hund til hund, men da Lina og Kela jo færdes de samme steder, har Lina sikkert også lungorm. Derfor: Hvis I oplever bræklyde indimellem (det behøver bare være et par stykker) og måske lidt mere gispen (har jeg faktisk pletvist oplevet hos Lina og Kela, men tilskrevet det varme), vil jeg klart anbefale, at I får tjekket jeres hunde - også selv om det er noget siden, I har hørt bræklyde.
PS. Kela har heldigvis ikke hjerteorm. Dette ville nemlig være noget rigtig skidt i forbindelse med drægtighed p.gr.af medicinen. Ormekuren er helt OK at give drægtige tæver.
HOP VIDERE TIL NÆSTE OMGANG SIDSTE NYT
TILBAGE TIL FORSIDENTILBAGE TIL SIDSTE NYT INDEX