SIDSTE NYT
til forsiden

Se en lille film om D-kuldets begyndelse HER
9. marts
Hvis nogle tror, at det at finde en fin hanhund er nemt, kan de GODT tro om igen :o) Eurasieren er jo ikke så stor en race, så vi render ustandselig ind i linier, der krydser Kelas, eller hanhunde, der ikke er helt i orden, eller nogle, der ikke ser ud som vi ønsker os det (og her taler jeg ikke om farver) - temperamentet skal også være super godt. Med hjælp fra Linas opdrætter og hr. Müller fra en af de tyske eurasierklubber skal det nok lykkes. Og Henrik har købt en "gammel", lækker Audi i dag, der nok skal bringe os sikkert og komfortabelt til et eller andet sted i (regner vi med) Tyskland :o) 
Jeg glæder mig meget til at kunne bringe et navn og et billede - og prøver at væbne mig med tålmodighed (hvilket, ifølge Henrik, slet ikke er min stærke side :o))
Hvem mon de finder til mig?

Hmmm. Det lader jeg dem om.
12. marts
Vi har fået et dejligt billede fra Søs og Tonni. De har nu haft Aiko i et år (og Akema i lidt over 2½ år). Som det ses på billedet er Aiko faldet godt til - i sofaen :o) og sammen med sin søster.
13. marts
Så kom der dejlige billeder af Charlie - desværre i en ikke så god opløsning. Derfor er billedet lille :o) Det er Lina- og Kelabilledet også. For det er taget med min nye mobiltelefon, som jeg ikke helt har fundet ud af endnu. Derfor tog jeg film i stedet for billeder??? Nogle elsker nye mobiltelefoner. Jeg gør ikke.
Henrik og jeg havde en varmende oplevelse på dagens skovtur.: En kvinde var ved at køre fra parkeringspladsen,  men standsede og rullede vinduet ned, da vi kom. Hun ville lige fortælle os, hvor SØDE vores hunde er. De havde mødt hendes lille fem-måneders hvalp, der var blevet lidt bange for de stooooore hunde - men så var de bare så søde og fredelige, at den lille fik en god oplevelse. Hverken Henrik eller jeg kan erindre at have mødt kvinden og den lille hund - men det har vores hunde altså.  Man bliver så glad, når ens elskede vovser får ros :o)

Charlie har lært at give "kys"

Kelakys til mor
17. marts
Helene kom forbi med Casai (far til B-kuldet) i dag. Lina var vældig interesseret i ham, mens Kela sagde SKRID. "Den lille" kan gerne være en mokke, men hun var nu lige lovlig hurtig til at sige skrid i dag (Kela er temmelig selektiv, når det gælder legekammerater), så jeg lurede lidt på hende - og tog en køkkenrulleprøve efter at Casai var taget hjem. LØBETID!!! Nu skal der sættes turbo på at finde en hanhund. Vi har en i kikkerten - i Dortmund. Vi regner med parring i starten af uge 13. Hold da op, hvor er det spændende :o)
Vi havde egentlig regnet med, at Kela ventede til midten af april med at komme i løbetid - seks måneder fra sidste løbetid. Men Kela gør, som Lina gjorde første gang, hun skulle have hvalpe - nøjes med cirka fem måneders interval.

"Hvad har du gang i?"

"SKRID!"
18. marts
Lina er, konstaterede vi i går aftes, også kommet i løbetid. Det kan man da kalde synkronisering - at hundene starter løbetiden samme dag.
Jeg har bestilt tid hos dyrlægen næste lørdag, så vi kan få tjekket, hvornår Kela er klar. Det er lissom lidt surt at køre en masse km for så at konstatere, at hunnen ikke er heeelt klar til parring :o)
Det bliver "interessant" at gå tur med to løbetidshunde - og VIRKELIG interessant, når de bliver højløbske :o)
Mon Luka fastholder sit "to uger efter Kela" mønster, Anja?
Jeg glæder mig til at vise billeder af den udvalgte hanhund. Ham, vi har kig på, er en super flot og helt igennem sund eurasier med et virkelig godt temperament, men vi mangler lige at få godkendt kombinationen af  den tyske eurasierklub (en af dem), og så at spørge ejeren :o)
Jeg troede, vi havde god tid - men Kela ville det anderledes.
20. marts
JUHUUUUU - så er der fundet en hanhund til Kela - og HVILKEN hanhund :o) Champ-Balu vom Darrhof.
Champ-Balu bor i Brilon vest for Dortmund. Han er 100% sund og rask og har et super godt temperament. Han er ikke så gammel - født 12.3.2009, men er allerede far til to kuld hvalpe. Champ-Balus linie er ikke så rigt repræsenteret i Danmark, hvilket jo er en stor fordel for kommende avl.
Jeg må erkende, at jeg har været "en lille smule" utålmodig de sidste par dage - har haft brug for at vide, hvem vi skal parre med. Linas opdrætter, Rikke, har lavet et stort arbejde med at finde den helt rigtige hund og få kombinationen godkendt i tysk eurasierklub.
Hvis nogle vil se mere om Champ-Balu, kan I kigge her http://schm.cwsurf.de/champ-balu-vom-darrhof.html
Jeg har i dag haft en snak med ejeren, Thomas, af smukke Champ-Balu. Desværre er jeg ikke sååå god til tysk og måtte på et tidspunkt ringe (fra en anden telefon) til Gisela, der bor her på vejen, har eurasier OG er født og opvokset i Tyskland. Thomas spurgte til "schildrüse". Øhhhh? Gisela kunne så fortælle, at det betyder skjoldbruskkirtel. Hun kunne også fortælle, hvordan jeg, på tysk, skulle fortælle, at Kela er tjekket for nedsat funktion af skjoldbruskkirtel og ikke har dette.
Thomas' kone, Christine, har lige sendt mig to helt nye billeder af Champ-Balu (de nederste). Vielen dank, Christine :o) og hold da op, hvor er han flot - og med det dejligste rolige, kloge og samtidig filuragtige udtryk.

24. marts
Nu skal der rulles dyrehegn ud!!! Dvs. der skal ekstrahegn op de to steder, vi har lavt hegn. Vi har også fået flyttet lørdagens dyrlægetid til i morgen. Kela virker nemlig RET interesseret i hanhunde. På dagens skovtur var der ikke det mindste vris til to ivrige bejlere - og da vi mødte Kelas gode ven, boardercollien Indy, stillede "den lille" sig op med struttende rumpe og halen til side. Dette gør hunhunde gerne først, når de er klar til parring. 
Jeg vil mene, at vi har verdens klogeste hunde :o) Kela har aldrig før vist den mindste interesse for hanhunde - heller ikke, når hun var højløbsk. Lina har til gengæld vist ualmindelig meget interesse. Nu er Lina ret ligeglad med hanner, hvorimod frøken Kela er alt andet end ligeglad. Jamen ER det ikke fantastisk? :o) Vi tør dog ikke stole på, at Lina bliver ved med at være ligeglad. Hun ved nok godt, at hun ikke er klar endnu. Tidspunktet for parring kan nemlig gerne flytte sig for hvert hvalpekuld hunhunden får.
26. marts
Kelas blodprøve i går sagde "ikke klar endnu". Vi fik en ny tid hos dyrlægen mandag. Men den har vi aflyst igen og kører til Tyskland mandag morgen/formiddag som planlagt. Der er ingen grund til at stresse Kela med et dyrlægebesøg, når vi føler os ret overbeviste om, at hun er tæt på at være højløbsk. Det er lidt sjovt at tænke på, at Lina blev parret den 28. og 29. marts i 2009 og 2010. Nu ser det ud til, at Kela vælger cirka samme dage - håber vi på :o)
I morgen kører jeg til Hundested med Lina. Hun skal passes hos min søster og svoger. Det bliver lidt svært både for Kela og os andre at undvære hende.
- Og fra Champ-Balus familie: http://schm.cwsurf.de/balus-blog/588-do-you-speak-english.html

vidunderligt forårsvejr i skoven

temmelig kedelig have - men dejlige, løbetidssløve hunde
27. marts
Jeg MÅ lige have dette dejlige billede af Balu (som jeg lige har fået fra Christine og Thomas) med, inden jeg finder en dyne og sover mig klar til en lang køretur i morgen.
Hold da op, hvor Henrik og jeg glæder os til at møde Balu og hans familie.
Jeg fik afleveret Lina i Hundested i dag - og fik senere en mail fra min søster om, at alt var fint, og at Lina er "verdens dygtigste og mest harmoniske hund". Så er det, at man bliver RET glad :o)
30. marts
Det gik fint :o) vil jeg liiiiige sige, inden jeg finder en dyne. 750 km's kørsel kan gerne gøre én en lille smule træt, så det er både Henrik, Kela og jeg nu.
Der kommer flere ord og billeder i morgen.
31. marts
Der er billeder og ord fra vores dage i Tyskland HER (für Thomas und Christine: Bilder und worte vom Balus und Kelas parrung sind hier).

- Og vores lille Kela har ændret sig markant. Det er meget mærkeligt og ikke så hyggeligt for Lina. Kela skal nu "kravle" op ad rangstien, da det, i naturen, jo kun er alfatæven, der får hvalpe. Dette (muligvis koblet med nogle anstrengende dage for "den lille") gør, at Kela snerrer af Lina, når mor vil nusse. Stakkels Lina forstår ikke en døjt og piver frustreret over datterens surmuleri. Vi satser på, at det går over lige straks - at Kela "bare" skal finde ud af at være kommede mor. Der SKER jo en hulens masse hormonelt i hendes krop lige nu.

Et okseøre var OK i haven i Dimmelsee-Stormbruch
1. april
I DAG ER DET LINAS FØDSELSDAG - HURRA, HURRA, HURRA.
Hun fylder 6 år. Jeg husker tydeligt min kæmpe glæde, da jeg fik besked fra Rikke om, at Laika havde født - og at der var en hunhvalp til mig. Og hvilken FANTASTISK hvalp, Laika havde født til mig. Jeg kunne aldrig have ønsket mig en smukkere, klogere, sødere og dejligere hund - blid og stærk, lydig men ikke underkastende sig, kælen men ikke klæbende, venlig overfor alle - medmindre de ikke selv er venlige, super god mor og og og :o)
Hvis det stod til Lina, ville hun helt sikkert fejre sin fødselsdag med at finde sig en kæreste :o) Hun er MEGET højløbsk nu - render rundt og piver, som hun indimellem gør det, når vi nærmer os skoven og dermed en dejlig hundetur. Hun har prøvet at komme til at gumpe på Kela et par gange. Det slap hun ikke godt fra. "Den lille" sagde utvetydigt NEJ. Kela knurrer stadig af Lina, hvis hun bliver for nærgående, men de slikker også hinandens mundvige, og Kela tillader en lille smule snusen.
Da Henrik var i skoven med hundene i dag, prøvede Lina at opfordre Kela til leg. Det plejer at være omvendt. Men Kela gad ikke lege - hun gad heller ikke have en hanhund til at nærme sig. Jeg må snart holde op med at kalde Kela for "den lille" :o)

Fødselsdagsgave

- og Kela får også liiiiige.........
Også STORT TILLYKKE til dig, Anja - der på billedet henter jeres Aluka - med din 40-års fødselsdag.                           
2. april
Så er der en lille film om D-kuldets begyndelse på programmet. Klik HER for at se den.
3. april
Vi har fået ord og billeder fra Caisas og Charlies familier. Tusind tak for dem.
Caisa slægter sin mor på med sine evner som "springhund". Lina ville helt sikkert være stolt af sin datter, hvis hun så Caisa flyve over hegnet :o)
Leif og Karin har haft Charlie med en tur på Bakken. Han tog hurlumhejet med udsøgt ro - og lod sig beundre af de andre bakkegæster.
Det ER altså lidt utroligt, at Caisa og Charlie har samme forældre - med de vidt forskellige farver.
Her på Drosselvangen går det fredeligt. Det sker, at Kela løfter overlæben, hvis hun ikke gider snuses til. Så piver Lina og vil kæles :o) Hendes gode eurasierven, Athos, kom forbi. Det udløste også en omgang piven, fordi Lina SÅ gerne ville ud til ham. Hun er ikke helt klar over, at han er kastreret. Gisela, der holder meget af Lina, tilbød (igen) at passe hende, hvis vi havde behov for det. Det er så dejligt, når andre holder af de dyr, man selv er så uendeligt glad for.
Her er lige et link til Christines og Thomas' billeder fra parringen http://schm.cwsurf.de/fotoalben/category/109-deckakt.html
9. april
En eurasierkender har sagt, at Kela har ændret blik - til moderblikket :o) På disse billeder kan jeg godt se, hvad hun mener. Kela har ellers haft nogle dage, hvor hun igen ville lege med Lina og løbe på marken. Måske har det været lettelse over, at Lina holdt op med at være højløbsk og pivende. I dag har Kela taget det vældig roligt - også på skovturen. Dog måtte hun lige sige et par "ord" til en hanhund, der formastede sig til at snuse til hendes rumpe.
Jeg vil forsøge at få en tid til scanning hos den dyrlæge, der scannede Lina sidste år, den 26. april. Da er Kela fire uger henne - og jeg har fri :o)

11. april
I DAG ER DET A-KULDETS FØDSELSDAG - HURRA HURRA HURRA
I dag for tre år siden lå vores højt elskede Lina i fødekassen med sine vidunderlige syv nyfødte hvalpe. Hvilken fantastisk dag - og hvilke fantastiske dage, der fulgte.
Henrik, Lina og jeg sender tillykke i massevis til Aslan (Basse), Aluka, Aleiko, Akema, Aiko og Amadeus. Akela har fået sit tillykke overbragt med kys og kram :o)
PS. Fødselsdagsbilleder modtages med glæde :o)

Fødselsdagsbarnet i skoven - i adstadigt tempo

- Og så er der fødselsdagsgaver
12. april
Søs og Tonni har sendt os dejlige fødselsdagsbilleder af Aiko og Akema. Tusind tak for dem. I den anledning må vi (også) liiiige bringe billeder af de to, da de var ni uger unge.
 
                             
                                                                                                      alternative sofapuder

13.april
Vi har fået billeder og ord fra Cæsars familie. Tusind tak for dem. Cæsar er, skriver Simon, blevet en stor flot hund, der nu er på fortsætterkursus i hundetræningen og efterhånden er ganske lydig - især hvis der ikke er legekammerater i nærheden :o)
14. april
Nu er det ikke fordi, der vil komme daglige opdateringer :o) men vi har fået et par dejlige billeder af Charlie og må selvfølgelig bringe et. Tusind tak til Leif og Karin.
Det er planen, at Charlie skal gøres klar til avl. Han har både et super godt sind og flot exteriør. Vi håber så også på, at han er sundhedsmæssigt perfekt.
I dag har jeg købt legetøj til Kelas børn. Jeg KAN ikke lade være :o) 
15. april
Her har vi så dejlige Chili. Tusind tak til Dorte for billedet.
Vi har nu besluttet os for at afholde hvalpetræf både den 7. maj og den 21. august. Hvis nogle ikke har fået mailen, jeg sendte i går, må I lige give mig et praj. 
I skrivende stund har vi tilmelding til den 7. maj fra Basse (Aslan) og Luka (Aluka), og til den 21. august fra Buster og Casai. Har man lyst, er man selvfølgelig velkommen begge dage :o)
Anja (Luka) har foreslået, at vi mødes ved Storebjerg (ved Farum sø og skov) fem minutter fra Drosselvangen. Fin idé. 
23. april
Så har vi igen været et smut i Haurvig/Hvide Sande. Har du lyst til at se "et par billeder" mm. om den tur? Klik her.
Camillla og Martin har sendt billeder af dejlige Bastian. Tusind tak for dem.
26. april
Endelig oprandt dagen, hvor Kela skulle scannes. Det var en meeeeget spændt Isabelle, der kørte mod Lille Skensved kvart i ti. Vel fremme var mit første spørgsmål til Birgitte (dyrlægen) om hun kunne se i Kelas blik, at hun er drægtig. Det kunne Birgitte nemlig sidste år med Lina. Svaret var ikke det bedste: "NEJ". Jeg blev nu kun et mikrogram nervøs - for jeg kan jo godt se det :o) Men OK, spændingen steg da en lille smule.
Kela kom op på briksen og scanneren blev gjort klar. Der skulle også lige barberes lidt hår af, der hvor scanneren skulle "kigge efter" hundebabyer.
"Her kan du se blæren, og her er livmoderhalsen", sagde Birgitte roooooligt - og så "her er en hvalp - og her er en hvalp - og her er en til". Da hun nåede op på fire, var jeg super fantastisk glad. Det var jo, hvad hun fandt i Linas mave sidste år - og der kom otte. Men Birgitte var ikke færdig med at tælle. Hun nåede op på fem-syv små i Kelas mave.  Efterfølgende følte hun på maven og kunne tydeligt mærke fem små kroppe (cirka tre centimeter lange på nuværende tidspunkt). Henrik (der lige måtte ringe fra skolen for at høre nyt) og jeg er umanerligt glade - og spændte. Birgitte sagde i øvrigt, at vi godt kan forberede os på fødsel den 28. maj, der er C-kuldets fødselsdag. Jeg havde egentlig regnet med den 30.
Jeg fik en idé til nyt på hvalpelegepladsen hos Birgitte - nogle paller lagt som trappe, som de små kan lege bjergbestigere på. Det har hendes hvalpe været super glade for. Er der nogen der ved, hvor man kan købe paller? :o)
Nu går der omkring tre uger, hvor vores køkken ligner sig selv. Så vil vi tage fødekassen ind. Vi skal også have Kela til at spise hvalpefoder om en uges tid. Lige nu gider hun overhovedet ikke spise hundemad. "Helt normalt", sagde Birgitte - og vi HAR jo også oplevet den slags tidligere med Lina.

Kela synes stadig, at det er ÆV, at hunde ikke kan klatre :o)
29. april
Vi har fået nye forsyninger fra Olivers - okseører, big beef bites mv. Pt. er det faktisk det eneste, udover rester fra vores aftensmad, Kela og Lina gider spise. De to hunde HAR særlige måder at være drægtige eller  "efter-løbetids- kylrede" at agere på. I morgen vil vi købe særligt mad til Kela, og så afvente, at Lina holder op med at være så fjollet. Heldigvis har begge hunde noget at tære på :o) Kela, der normalt er en "tynd lille ting", er faktisk en lille smule tyk iflg. dyrlægen (vi taler om en "overvægt" på 1 - 1½ kg). Lina må gerne tabe 2-3 kg. Hun og jeg vil løbe noget mere - når vi får tid :o)
1. maj
Så er jeg blevet 55. Det lyder godt nok lidt gammelt - men jeg føler mig som oftest kun en lille smule gammel klokken 5.30, når vækkeuret ringer :o)
Familien har fejret mig på smukkeste vis - hundene incl. De har fx affundet sig med, at vi ikke har haft tid til at komme i skoven i dag. Lille Hjalte fik lov til at hive lidt i Linas pels. Selv om hun ikke er vokset op med små børn, finder hun sig i meget. Kela er stadig ikke heeeelt tryg ved mennesker under 1½ meter - men hun skal nok lære det, fuldstændig som Lina har gjort det.
4. maj
Om 6. uges drægtighed kan man bl.a. læse følgende på nettet:

"Øreflipper og øjenlåg vokser og dækker i slutningen af ugen henholdsvis øregang og øjne.  De ydre kønsorganer begynder at forandre sig i retning af han- og hunkønsorganer.

I starten af ugen adskilles tæerne helt, og i slutningen af ugen vil kløerne blive dannet. Følehår begynder at vokse ud af de anlæg, der blev dannet ugen før.

Hos tæven ses en svag rosafarvning af dievorterne, og afhængig af antallet af hvalpe i livmoderen vil bugen tiltage en lille smule i omfang."

Vi kan konstatere, at Kelas dievorter er rosafarvede - og at hun er en smule tyk :o) Sidstnævnte skyldes næppe mad, da hun fortsat ikke er meget for at spise. Dog kan hun lokkes med menneskemad og hundedåsemad. Om en uge skal hun starte på hvalpefoder, der er ekstra næringsrig.
Begge hunde er nu ekstra ekstra vagtsomme og har mange vov at sige til "skumle" mennesker og hunde, der passerer haven :o)

7. maj
Da vi fik tredje aflysning i dag, og der dermed kun var tre tilmeldte, valgte vi at udsætte hvalpetræffet. Det ser ud til, at "alt" falder sammen i maj. Arrangementer og løbetid fx. Vi vil glæde os til at se mange i august :o) Charlie, sagde Karin sådan cirka, da jeg ringede for at aflyse, vil blive SÅ skuffet over ikke at møde sin mor og søster i dag, så vi aftalte at mødes til en lille skovtur. Karin, Leif og Charlie bor jo "lige om hjørnet". Dejligt at se Linas og Dustys smukke og dejlige søn - men han fik Kelas løftede overlæbe at se. Hun gider ikke have NOGEN hanhund til at nærme sig pt. 

Vi samles under birketræet
8. maj
Hvilket fantastisk vejr!!! Vi gjorde terrassen fin til hvalpetræffet og vil nu nyde blomsterne, indtil hvalpene går i gang med at beskære dem og/eller lægge sig i dem - som Chivas fx gør det på nedenstående billede. Jeg forsøgte, de første år vi boede på Drosselvangen, at få Henrik med på at fjerne noget af overdækningen på terrassen - for at få lys i stuen. Manden var modvillig, men lovede at gøre det - en anden dag. Denne anden dag kom så ikke. Det er jeg faktisk glad for :o) Fx er overdækningen genial, når vi har hvalpe. Uanset vejret kan de være ude. Sidste år oplevede C-kuldet fx et fantastisk regnvejr med kæmpe tordenbrag. De styrtede ind på terrassen, da det første brag lød, og så legede de videre her uden at ænse larmen. Vi takkede vejrguderne for showet, der jo gav de små en tryg oplevelse med tordenvejr.
Tænk, at der kun er tyve dage til forventet fødsel. Om et par dage går vi ind i 7. drægtighedsuge. Da vil det være muligt at se fosterbevæ-
gelser.
Vi er gået i gang med at lave aftaler med hvalpesittere. Heldigvis er der kun lidt over tre uger til sommerferien, når Kela føder, så det er ikke MANGE dage, vi har brug for at fx min datter kommer og holder øje med at små og store hunde har det godt. 
10. maj
I går mærkede jeg små bitte bevægelser fra hvalpene i Kelas mave. Fantastisk :o) Hvalpene skulle nu gerne være færdigudviklede og skal bare ligge og hygge sig med at vokse.
I nat var Kela noget urolig - gispede en del. Så sagde jeg stille til hende, at hun bare skulle lægge sig og falde til ro. Det gjorde hun prompte, og der var ikke en lyd fra hende resten af natten. Jeg var faktisk forundret over den øjeblikkelige virkning af mine ord. Jeg kalder det tillid.
I dag har jeg fået styr på, hvor vi kan få fat i en dyrlæge, der gerne kører ud, hvis vi får brug for det. Vi regner selvfølgelig med, at Kela klarer fødslen lige så flot som Lina, men der er en stor tryghed i at have noget prof backup. Vi skal selvfølgelig også have en dyrlæge ud at tjekke mor og børn efter fødslen. 
Kela er nu begyndt at tjekke mulige fødesteder af - de to huler ved terrassen. Når der er en uge til forventet fødsel, vil vi præsentere hende for fødekassen.
Tusind tak til Søs og Tonni for dejlig illustration af, HVEM der gerne sidder ved rattet :o)
- Og hvis nogen skulle være i tvivl, er det selvfølgelig Aiko, der "styrer", mens Akema ser beundrende på ham. Sådan kan hanner vist bedst lide det. He he.
11. maj
HVORFOR er der et billede af en solsort???
FORDI det er vores havesolsort!!! Han er her ustandselig og er helt tryg ved såvel hunde som mennesker og kat. Han tager bad i terrassens springvand, selv om vi alle sidder eller ligger (hundene og katten) på terrassen. Han glæder os med sin sang - og han hiver regnorme op af græsplænen. Derfor skal han selvfølgelig også være med :o)
Kela har nu fundet sig en ny yndlingsplads - ved Naurtræet, hvor hun tilbringer timer med at ligge og filosofere over sin kommende moderrolle - eller noget i den retning :o) Lina vogter haven og dermed Kela på smukkeste vis. Vi siger tak for advarslen, og nu er det OK at tie stille :o)
Jeg tæller dage ............ og tænker på nye ting til hvalpelegepladsen :o)
13. maj
15 dage til forventet fødsel. Kela er stadig begejstret, når vi skal i skoven - men meget fart er der ikke på hende dernede. Heller ikke scæferen Zita (i søen) kan få hende med på en leg.Samme Zita har i øvrigt gjort, at Lina og Kela ikke er så forbeholdne overfor schæfere mere.
Både Henrik og jeg har skaffet paller. Henriks er de bedste :o) De vil blive til et fint "bjerg" til hvalpene. Aldi har tilfældigvis tilbud på udendørs måtter - og en sådan skal vi have til "bjerget". Jeg vil også gerne lave et lille lavt (10 centimeter cirka) bassin til børnene - men har ikke helt fundet ud af, hvordan jeg skal lave det.
14. maj
14 dage til forventet fødsel :o)
I dagens anledning ville jeg lige veje Kela - og kan konstatere, at hun har taget over tre kilo på. Da hun ikke spiser synderligt meget, må det være hvalpene, der vejer godt til.
- Og så må det være tid til en lille konkurrence: Hvor mange hvalpe får Kela - og hvor mange af hvert køn?
Er der flere, der gætter det rigtige antal hvalpe, vinder den, der har den rigtige fordeling af køn - eller er tættest på.
Præmien er rigtig god :o)
Send svar til isabelle-mandel@mail.dk

PS. Jeg beklager, at det sikkert tager evigheder at uploade denne side. Men det vil være fjollet, tænker jeg, at lave en ny "Sidste nyt", når der er så forholdsvis kort tid til siden "D-kuldet".
17. maj
Kela har nu taget over fire kilo på.
Mange tak for konkurrencebidrag - der er plads til flere :o) Til alle, der har eller har tænkt sig at gætte på 4 hunner og 3 hanner: Kan I ikke lige maile mig rækkefølgen - altså hvilket køn fødes først, nr. 2 etc. Hvis Kela faktisk får 4 + 3, må vi jo liiiiige finde en måde at udråbe en vinder på :o)
Om et par dage kommer fødekassen ind. I år vil Henrik lave en flytbar væg, så der kun er åbent til fødekassen på én side - dette for at give Kela ro, hvis Lina bliver for nysgerrig. Vi vil selvfølgelig gøre Lina opmærksom på, at hun skal holde afstand. Det vil Kela sikkert også :o) Da Sulejmakatten ville hilse på A-kuldet første gang (da hvalpene var 2-3 dage gamle), gjorde Lina hende TYDELIGT opmærksom på, at det skulle hun IKKE prøve på. Sulejma holdt sig herefter fra køkkenet, indtil flertallet af hvalpe var flyttet hjemmefra. Hun var RET sur over, at hendes gode ven, Lina, opførte sig så uhøfligt, når hun venligt kom på barselsvisit.
I dag vil Kela få serveret en udsøgt ormekur - og hvis regnen holder op skal Lina have en cykeltur udover normal motion. Lina er formodentlig falsk drægtig, som hun har været en gang før - er sløv og har taget en del på. Den bedste måde at få hende til at løbe er at tage cyklen. Hun skal også på diætkost igen - og vi skal holde øje med, at hun ikke spiser Kelas mad, der jo er en blanding af hvalpefoder og voksenfoder.

maj 2010

maj 2011
- Og så har jeg lige fået sundhedsresultater på Benito:
AD: 0
HD: A
Patella: 0
Fantastisk dejligt at konstatere, at et grundigt avlsarbejde er en god idé. At I hvalpefamilier får tjekket hundene er, vil jeg igen sige, forudsætningen for, at vi kan lave dette avlsarbejde  - for at vi kan lave sunde hunde. Selvfølgelig er der ingen garanti, men vi gør - med jeres hjælp - hvad vi kan.

Benito - efterår 2010
18. maj
Ti dage til forventet fødsel.........
Kela er gået i gang med at grave en hule et nyt sted. Vi nænner ikke at fortælle hende, at hun under ingen omstændigheder får lov til at føde udendørs :o)
Vi har fået en hilsen med bud på antallet af hvalpe fra Vietnam. Hvor sejt er DET lige? He he. Jeg fortæller ikke, hvad Sebastian, Birthes og Thomas' berejste søn, gætter på. Et andet bud er kommet fra Brilon i Tyskland - Christine og Thomas, Balus ejere. Dejligt, at så mange vil være med til mine småskøre indfald :o)
Da bl.a. Christine og Thomas har haft problemer med min mailboks, gik jeg igen i  gang med at tømme - denne gang var det udboksen, jeg måtte gøre noget ved. Jeg kunne konstatere, at jeg har mails tilbage fra 2005 til bl.a. Rikke - glade mails med beretninger om min lille Lina. En af de første afslutter jeg med følgende:

"P.S. Jeg kan godt forstå, at det må føles lidt tomt, når hvalpene forlader huset en efter en. Jeg tror aldrig, jeg skal have hvalpe. Tænk, at skulle af med dem - og kan man nu være helt, helt sikker på, at deres nye mennesker er ordentlige?"

Hmmm. Man har et standpunkt, til man tager et nyt :o) Heldigvis har Henriks og min mavefornemmelse mv. sørget for, at vi er sikre på, at vores hvalpes "nye mennesker" er overordentlig ordentlige (samt kærlige og ansvarlige etc.)

Da jeg hovedsageligt bringer billeder fra hus, have eller skov, må det være på tide at bringe et par fra en af vores villakvarterture. I dag fik jeg mig en forskrækkelse på denne. Lina og Kela bruger jo meget sjældent snor - går pænt på fortovet. Men Kela har nu fået den idé, at hunhunde kan tænkes at være en trussel, så da der var ikke mindre end to af slagsen på den anden side af vejen, lagde hun ørerne ned og var på vej til at løbe over for at sige et par velmente vov til disse. Samtidig kom en bil kørende på vejen med (alt for) høj fart. I sådan en situation siger jeg ikke noget - jeg knurrer  - HØJT - ARRRRRRRRRRRGH. Det er ikke noget, jeg sådan ligefrem tænker over. Det er ren refleks. Og Kela blev på fortovet, mens hun sendte mig et lettere forurettet blik. Jeg fortalte hende selvfølgelig efterfølgende, at det var to søøøde hunde, som hun slet ikke behøvede bede om at holde sig væk.
Den kommende tid kommer Kela i snor, når vi går vores villakvarterture!!!   

Kela er stadig lidt sur over de der hunde :o)

men HER er en herlig duft...........

19. maj
Dette indlæg er kun med for at fortælle, at der er et nyt indlæg i forummet.
Tusind tak for alle bidrag til min konkurrence. Lige nu er vi oppe på 12 bud på antal hvalpe (og fordeling af køn). Dejligt, at så mange gider lege med :o) Hvis flere har lyst til at deltage: Scroll op til 14. maj.
- Og her har vi, til en afveksling, allerdejligste Lina på skovtur.
20. maj
Otte dage til forventet fødsel :o)
I dag er fødekassen kommet ind. Vi havde egentlig planlagt, at den skulle ind i morgen - men da skal vi til barnebarnets et-års fødselsdag.
Da jeg ville have Kela til at besigtige kassen, var hun ikke meget for det - den er jo Linas. Jeg lagde et par lækre godbidder i kassen. Ikke lækre nok, "sagde" Kela. Så lagde jeg et stykke oksemedaljon (rest fra gårsdagens aftensmad). DET var godt nok. Da lækkerierne var spist, lagde Kela sig fint i kassen (på opfordring). Vi vil fortsætte med at lokke Kela op i kassen de kommende dage - så hun finder ud af, at det nu er HENDES og ikke Linas.
Vi har haft besøg af en rigtig sød familie, der gerne vil have en af Kelas hanhvalpe. Vi beder Kela om at sørge for dette :o)
- Og så STORT TILLYKKE til Kennel Arachun, hvor Keiko har fået seks hvalpe i dag.
21. maj
Da det er Hjaltes (mit barnebarn) fødselsdag, må han altså lige med. Vi fejrede ham i en gårdhave i Nansensgade, og hundene blev "udsat" for en del børn :o) Lina accepterede alskens kæleri. Kela fortrak. Nu ligger begge hunde og slapper af i haven efter dagens hurlumhej.
Der er syv dage til forventet fødsel - men der kan skam gerne gå både otte og ni. Jeg er, i dag, startet på at tage temperatur på Kela to gange dagligt. Når den falder til under 37 grader - og derefter stiger, vil hun føde indenfor 24 timer. "Folk" siger, at hun overhovedet ikke ser drægtig ud. Det er, når de ikke har set hende ligge på ryggen :o) Kela ER jo en spinkel lille "ting" og har ikke spist så synderligt meget under drægtigheden.
Der er godt gang i mælkeproduktionen nu - kan vi se. Der er til gengæld ikke meget gang i Kela. Hun slapper af og forbereder sig.
PS. Jeg har læst, at Jorden skulle gå under klokken 18 i dag. Hvor faen bli'r DEN undergang af? He he, men fint nok. Jeg synes, det ville være super ærgerligt, hvis Jorden gik under på Hjaltes fødselsdag - og inden Kelas og Balus børn får lov til at opleve en græsplæne mv.
22. maj
Seks dage til forventet fødsel.
Jeg har lige vejet Kela. Hun har taget 4,7 kg. på. Ærgerligt, at vi ikke vejede Lina under drægtighed, så vi kunne sammenligne :o)
Vi er nu oppe på 14 bidrag til konkurrencen. Der er gæt på mellem 5 og 9 hvalpe - og flertal på syv.
Kela har nu vænnet sig til, at jeg tager temperatur på hende og ligger pænt stille, mens jeg gør dette. Hun er fantastisk god til at aflæse, hvad jeg har til hensigt. Nærmer jeg mig vægten, skrider hun, for hun gider ikke blive slæbt på. Tager jeg termometeret lægger hun sig med nedflappede ører. Nærmer jeg mig kurven med halsbånd  stiller hun glad op for at få sit på.
23. maj
Fem dage til forventet fødsel :o)
På dagens skovtur mødte vi dejlige Leiko - Linas og Nilos søn fra A-kuldet. Han skal være far om cirka syv uger, hvis alt går som planlagt. 
24. maj
Henrik har købt gode gnaveting til hundene. I haven mener Kela, at hun skal have BEGGE tyggeben, og Lina fortrækker (hun gider simpelthen ikke skændes). Jeg intervenerer og beder Kela opføre sig ordentligt. Senere går begge hunde indendørs, da regnen begynder at vælte ned.
Kela ER en furie pt. I skoven jagtede hun en hanhund, der formastede sig til at SNUSE til hende. Her måtte Henrik bede hende besinde sig.
Det er sjovt med forskellen på de to. Overført på mennesker ser det cirka sådan ud, når en fremmed opfører sig upassende:
Lina: "STOP!".
Kela: "Det der finder jeg mig simpelthen ikke i. Du er SÅ ubehøvlet, fræk, strid og grænseoverskridende, at det er til at få svip af. Aldrig har jeg mødt noget så groft, og hvis du så meget som overvejer at gentage din dårlige opførsel, kan du være sikker på, at jeg ..................." :o)
Der er heldigvis ingen tegn på snarlig fødsel. Dels skal hvalpene helst blive i maven til ihvertfald på fredag, dels vil jeg blive ret upopulær, hvis jeg skal blive hjemme fra arbejdet de næste par dage.
Jeg tager temperatur to gange dagligt, og den er, som den skal være - mellem 37 og 38 grader. Når den falder til under 37 grader - og derefter stiger, kan man regne med fødsel indenfor et døgn.
25.maj
Vi har fået dejlige billeder fra Tonni og Søs - af en magelig og højt elsket Aiko :o) Tusind tak for dem.
- Og nu er der kun TRE dage til forventet fødsel. Jeg må så liiiige huske på, at Kela sagtens kan vente med at føde til søndag eller mandag.
Jeg er ved at have styr på alle de arbejdsmæssige ting, jeg har skullet have styr på inden fødsel, så jeg ikke har hængepartier, men kan koncentrere mig fuldt ud om Kela og den snarlige fødsel.

Aiko har fundet en GOD plads i solen

Kela anlægger helikopterører. Lina laver "halvt flap" :o)
26. maj
To dage til forventet fødsel (omend Henrik tror på tre dage - fødsel søndag den 29.5.)
Samme Henrik har købt lækre kødben til hundene. Kelas gumlen fortæller os, at hun ikke står lige foran fødsel. Hunhunden går nemlig gerne fra foderet et døgns tid før denne.
Aftenens temperatur siger 38 grader.
Aftenens vægt siger 28,9 - dvs. vægtforøgelse på 5,8 kg. siden parring. Almindelig hundemad spiser Kela ikke mere - så hun får nu dåsehvalpefoder og andet godt :o)
27. maj
1 dag til forventet fødsel. Hmmm. Forventet måske, men vi tror ikke heeeelt på fødsel i morgen. Aftentemperaturen er 37,9, og det er lissom ikke under 37 :o)
DEJLIGT at det er weekend - at kunne koncentrere sig om Kela + mave (NEJ, vi glemmer ikke vores dejlige Lina :o)). Nu vil vi i ro og mag stable håndklæder op og lade roen og forventningens glæde fylde os (lyder det lidt højstemt? hmmm. Sådan HAR jeg det altså). Kela er jo endnu vores lille hund - tænk, at hun skal være mor lige straks. Hvis Kela kunne tale, ville hun helt sikkert sige: "Hold nu ooooop. Jeg ER altså voksen nu!" :o)
Hvor er det godt at vide, at vi  har de allerdejligste familier til Kelas og Balus børn.
 
Klokken lidt i 23: For lidt over en time siden var Kelas temperatur på 37 grader, så selv om jeg er en smule meget træt efter en vældigt arbejdsom uge, måtte jeg liiiiiiiiige blive lidt længere oppe for at tjekke temperatur. Henrik gad heldigvis godt underholde mig :o) Nu er temperaturen på 36,5 hvilket tyder på fødsel indenfor overskuelig fremtid :o) Juhuuuu. Vi glæder os SÅ MEGET.
28. maj
I dag er det C-kuldets fødseldag. Hurra, hurra, hurra. STORT TILLYKKE til Caisa, Celia, Celina, Cenja, Charlie, Chili, Chivas og Cæsar.
Vi har fået fødselsdagsbilleder fra Chili, Celia og Charlie. Tusind tak for dem.

28. maj 2010

Chili

Celia

Charlie

- Og så lige Kela :o)
Omkring  kl. 9
Måske er nogle en lille smule spændte på, om Kelas førstefødte skal have samme fødselsdag som C-kuldet. Til det er der  bare at sige: Måske :o) Temperaturen er på vej op, men den er endnu ikke over 37 grader, og Kela opfører sig ikke som en, der står lige foran en fødsel (ingen gispen, ingen skraben), så vi væbner os med tålmodighed (er der nogen, der ved, hvor man kan få den slags?)
Der vil komme opdateringer i løbet af dagen. Jeg ved jo, at der er "et par" mennesker, der følger spændt med. Det er så dejligt at dele spændingen og glæden :o)

10.45
Kelas temperatur er steget til 37,2, hvilket indebærer fødsel indenfor et døgn. Hun ligger nu og gisper - er tydeligt i fødsel. Vi tror på, at hvalpene kommer i dag :o)
Vi har fået fødselsdagsbilleder af Cenja. Tusind tak til Pia og Tommy.


Cenja

Kela i fødsel
Lidt i 14
Tusind tak for dejlige hilsner i gæstebogen - og intet nyt fra Drosselvangen. Kela gisper og får slappet lidt af indimellem. Lina holder sig nu på en smule afstand - ligger på terrassen det meste af tiden. Nu vil jeg køre ud at købe ind. Henrik er selvfølgelig hjemme :o) Der kan sagtens gå maaaange timer med opblokningen.

16.20
Måske vil Kela helst føde den 29. maj :o) Hun tager det roligt, har spist lidt og lige været i skoven med Lina og Henrik. I skrivende stund ligger hun i hulen under busken. Vi holder ØJE - og forbereder os på en lang nat.

18.15
Linas hundeseng eller hulen i haven er bedst - synes Kela. Da jeg ikke er så vældig glad for, at hun lægger sig i hulen nu, hvor det regner, er det Linas hundeseng, der vælges.
Der er ro på, så lige foreløbig kommer fødslen næppe. Lina har haft opblokningsperioder på 14-16 timer. Hvis Kela slægter hende på, kan vi forvente hvalpe engang efter midnat - har jeg sådan lige regnet mig frem til :o)
21.15
Kela er nu gået op i fødekassen - helt af sig selv. Der er ikke tegn på fødsel "lige om et øjeblik", men det ER da en smule særligt, at hun vælger at lægge sig dér. "Det er fordi, hun er klog", siger Henrik.
Der er jordmoderkaffe på kanden - og stor glæde og forventning her på Drosselvangen :o)

23.05
Dette bliver sidste melding fra den 28. maj. Mon I ikke også er ved at gå i seng derude :o)
Kela ligger stadig i fødekassen - veksler mellem at gispe og at slappe af. Henrik og jeg taler om at skiftes til at sove - men det er der så lige ingen af os, der kan eller har lyst til foreløbigt :o)


29.5. - 00.35
Jeg kan se på besøgstælleren, at der faktisk stadig er ihvertfald en enkelt vågen :o)
TILLYKKE til B-kuldet - mere tillykke følger senere i dag.
Kela vil nu gerne have, at Henrik eller jeg ligger i fødekassen hos hende. Kela er et puttedyr. Vi er lidt trætte - men samtidig så spændte, at ingen af os har lyst til at sove.

5.15
Ingen hvalpe endnu. Kela har en laaang opblokningsfase. Dog skal jeg ikke klage endnu. Keiko fra Kennel Arachun brugte 33 timer på sin.
Jeg har sovet en halv times tid på en madras ved fødekassen. Imens sad Henrik og løste X og tværs :o) Nu er han gået i seng, og jeg holder øje med Kela. 
TILLYKKE TILLYKKE TILLYKKE TIL B-KULDET - KLIK HER8.05
Bare fordi man har fået tre kuld hvalpe, skal man ikke tro, man ved alt - fx om hvor lang tid, der går. Vi venter stadig :o)
Kela er nu gået ovenpå og har lagt sig i vores seng. Henrik er kørt efter morgenbrød. Hvis der ikke er sket noget indenfor den næste time, vil jeg gå en tur med hundene. Måske kan det sætte gang i fødslen.
11.15
Jeg turde alligevel ikke gå med Kela - tænk, hvis hun fødte midt på fortovet :o) I stedet tog jeg en lille lur på en times tid - afbrudt af en gispende Kela ved min side.
For lidt siden ringede jeg til en vagtdyrlæge for lige at høre, om der var noget at bekymre sig om. Han spurgte til, om vandet var gået, og om hun er helt åben. Vi mener nej til begge dele. Jeg spurgte så, hvornår vi skal bekymre os. I morgen!!!!
Kela er noget rastløs - går i hulen, lægger sig i sofaen, lægger sig i Linas hundeseng og går en runde i haven. 
12.00
Dette er så sidste indlæg på denne side. Kela har fået en lille (stor) dreng klokken 11.40 og en lille (stor) pige klokken 11.53. Flere ord følger - senere - på D-kuldets side. JUHUUUU :O)
HOP TIL D-KULDETS SIDE
TIL FORSIDENTIL SIDSTE NYT-INDEX