SIDSTE NYT
december 2014 - marts 2015
Hop til sidste nye på denne side
7. december
Som jeg har fortalt i vores FB-gruppe, er Lina begyndt at stresse voldsomt p.gr.af, at hun nu er højløbsk, og Kela samtidig er i løbetid. Hundene har før været i løbetid samtidigt, men dette cirkus har vi ikke oplevet - med piven (Lina) og knurren (Kela, der siger SKRIIID). Imellem de to koner har vi så Fie, der fræser rundt og skiftevis dæmper og forsøger at få pivedyret mormor med på en leg. Herunder er billeder af, at det lykkes hende indimellem
Herover er et billede af, hvordan vi fik lidt ro på - måskeee p.gr.af en stor bamse, jeg fandt på et loppemarked i går - til børnebørnene inkl. Fie. Denne store bamse sad på gulvet, og når Kela nu ikke gider finde sig i at blive gumpet (af nogle kaldet humpet) på af Lina, så måske bamsen???? YES, den fandt sig i det   Lina fik lov til at gumpe løs lidt tid. Så satte jeg bamsen i sofaen. Vi har faktisk haft ro på lige siden. 
- Og så lige et helt surrealistisk billede.
SÅ stor er Fie altså heller ikke.
Hun er jo stadig en lille Fis
 
16. december
Fie ER altså noget plaget i disse dage. Først blev hun syg - i torsdags. Penicillin sørgede heldigvis for, at hun var helt OK igen fredag. Det skal hun så have i otte dage. I går fik hun trådt på, tror vi, et glasskår ved/på parkeringspladsen ved skoven - med en flænge i en trædepude til følge. Vagtdyrlægen var temmelig uklar i sin melding om, hvad vi skulle gøre - sy eller ikke sy, så vi blev hjemme, vaskede poten og smurte klorhexidinsalve på trædepuden. Stakkels Fie humpede rundt på tre ben. Der blev lukket for adgang til haven.
I dag var jeg så forbi dyrlægen i anden anledning - skulle aflevere pølseprøver for at få tjekket for hjerte- og lungeorm. Jeg snakkede med vores Lone-dyrlæge om Fies flænge. Igen lidt uklar melding. Er den dyb, skal den sys. Hmmm. Hvad er dyb? "Jeg har hørt, at syninger i trædepuder meget nemt springer op", sagde jeg - og Lone gav mig ret. Hvorfor sy, hvis det alligevel springer op???
Jeg købte en pakke sko til Fie, så hun kan komme ud uden at flængen bliver fyldt med skidt. Jeg købte også noget selvklæbende stofagtigt til indendørs brug sammen med en strømpe. Plastikskoene må hun nemlig ikke rende rundt med konstant. Det er lidt af en redelighed  Heldigvis klarer den lille fint at blive iført både det ene og det andet.
- Og så pølseprøverne: He he og he. Oh at være SÅ fokuseret på, at hundene skider. Oh at SKULLE have prøver fra tre hunde på tre på hinanden følgende dage. I går havde vi samlet disse tre prøver fra Lina og Kela, men manglede én fra Fie. Formiddagsturen gav ingen bonus. Eftermiddagsturen gav ingen bonus. Og herefter måtte hun jo ikke komme i haven mere end et øjeblik. Jeg FANDT en pølse, der ikke var så gammel - og jeg satser på, at den var fra Fie. Hun er nemlig den eneste af de tre hunde, der jævnligt drøner om til køkkenterrassen, hvor pølsen lå. Kæft altså noget bøvl Men vi bor jo i et højrisikoområde, hvad angår disse dumme orm, og da Lina og Kela havde lungeorm for omkring otte måneder siden, bliver vi (synes jeg) nødt til at tjekke cirka hvert halve år. Vi får svar på prøverne i morgen eller onsdag. 

lige før den famøse skovtur - med barnebarnet, Hjalte

udendørs fodbeklædning

oh igen at få lov til at være ude - med noget, man lige har fundet

indendørs fodbeklædning
25. december
Glædelig bagjul - og endelig fik vi udskiftet regnen med sne.
Tirsdag fik vi svar Fies nye pølseprøver. Hun har heldigvis IKKE hverken hjerte- eller lungeorm. Hun er heller ikke i løbetid, som jeg troede for nogle dage siden. Der var lige noget sekret en enkelt dag - og har ikke været noget siden. Julefreden har sænket sig over hundene i alle ender og kanter  


Kela er lidt efter-løbetids moody pt.

Henrik er ved at gøre en flæskesteg klar
27. december
For et par år siden var jeg en lille bitte smule misundelig på Rie, der havde lært Leiko at klatre i træer...................  Nu har Fie lært at gøre sin onkel kunsten efter Fie er en hoppebold!
Jeg havde faktisk glemt, hvor meget knald der er på sådan en lille fis. De store hunde, der pt. er efter-løbetid-sløve, kan godt se lidt trætte ud, når tumlingen fræææææser rundt
I denne uge får Lina smertestillende medicin. Jeg har hende mistænkt for at have noget gigt, og dyrlægen foreslog at afprøve smertestillende for at se, om hendes bevægelsesmønstre ændrede sig. Hun er ikke plaget, men er noget stivbenet indimellem. Jeg synes, at hun er blevet mere let til bens med det smertestillende, så jeg må lige høre, hvad dyrlægen anbefaler desangående. Hun får glucosamin i sit tørfoder. 

Kelas bror april 2012

Kelas datter december 2014
1. januar 2015
Jeg havde egentlig lavet et nytårsindlæg her på hjemmesiden - men så kunne jeg, af uransalige årsager, ikke uploade - og lavede et på FB i stedet. Det er jo faktisk også fint, fordi der så kan svares direkte. Men her er lige et par billeder fra vores nytårsaften
Fie hyggede sig vældigt med Sulejmakatten - der finder sig i lidt af hvert.
I går fik hundene en tidlig skovtur og en eftermiddagstur på marken. På den sidste håbede jeg, at vi mødte legehunde, så Fie kunne køres en lille smule træt. Det gjorde vi heldigvis - desværre inklusive en idiot af en hundeejer. Hans lille terrier kom drønende pænt langt fra sin ejer, og der var glad leg - mens ejeren råbte løs på sin hund. Hvorfor aner jeg ikke. Han kom nærmere og helt hen til os, mens han STADIG råbte på hunden - der rendte glad rundt og legede med Fie. "Hvor er det dejligt at de hygger sig sådan", sagde jeg "beroligende" Jamen HVORFOR råbe på sin hund, når den tydeligvis både har det godt og ikke hører efter? Kela kom hen til mig (hun er falsk drægtig og gider ikke rigtig noget pt.). Mandens hund fulgte nu efter hende - og han fik fat i vovsen - OG slyngede den op i luften og ned igen. "Det MÅ du ikke", sagde jeg temmelig chokeret. "Han skal lære at komme", sagde fjolset. "Det lærer han IKKE på den måde", var mit svar - og så gik manden, mens jeg stod målløs tilbage.  
Hvis man vil lære sin hund IKKE at komme, når man kalder, skal man bare være voldelig eller sur, når den endelig kommer. Grrrrrrrrrrrrrrr.

PS. Jeg kan sagtens bande af Lina, der er blevet så selvrådig på sine ældre dage, når hun beslutter sig for at blive på musemarken. Men jeg bander med et kærligt tonefald

Kela: Åhhhhhh, skal der nu tages billeder igen?

haps
8. januar
Så tog vi lige en tur i hundeskoven. Der var desværre ingen hunde, som Fie kunne lege med. Men der var en masse spændende dufte mv.
I går blev vi endelig færdige med at give Kela piller mod hjerteorm. Hun var ikke meget for at spise dem de første dage, men jeg fandt en måde: pakke dem ind i en skive ost Jeg kan nok bruge samme måde til Lina. I dag har jeg fået en masse glucosaminpiller med MSM til hende. De er gode mod gigt, som hun har en smule af. Den uge, hvor Lina fik smertestillende, var hun lidt lettere til bens - men det er hun altså fortsat, hvor hun ikke får det. Så lige her og nu gør vi ikke mere ved det - andet end at give hende tørfoder med glucosamin (+ det rå), give ekstra glucosamin med MSM (øger optagelsen af glucosaminen) samt hybenpulver. Kela får også hybenpulver og vil få en pille. De kan nemlig også virke forebyggende.
Henrik synes, jeg er lidt hys med det der gigt. "Vi andre (halvgamle) er da også lidt stivbenede om morgenen"   Måske har han ret. Måske har han ikke ret. Jeg lader tvivlen komme Lina til gode. He he.
Pt. kommer der en del henvendelser på hvalpe. Det er liiiidt kedeligt at skrive, at sådan nogle får vi ikke foreløbigt - og vi ved jo heller ikke, om Fie overhovedet bliver "god nok" til at bruge i opdræt. Den tid, den fornøjelse

Løvernes konge

Oh - et spejl

"engang var vi "kun" to"

"nu er vi sørme tre"
3. februar 2015
Så kom der flag op - selv om ingen i huset sådan set har fødselsdag. Årsag: Forhøjningerne er IKKE nok til at holde Fie inde. Det vidste jeg egentlig godt, men hun har ikke forsøgt sig med at hoppe over de sidste par dage, så jeg troede, at det var en engangsforestilling, da hun gjorde det sidst. Hmmm. Det var det IKKE. To gange i dag har hun befundet sig på den forkerte side af hegnet. Så måtte jeg jo finde på noget, da jeg ikke nænner at holde hundene fra haven - især ikke i dette skønne eurasiervejr. Min løsning blev flag Det er jo ikke en holdbar løsning, men lige her og nu, håber jeg, at de kan holde hoppebolden INDE. 

opstillet billede

- Og så huggede Fie Henriks kløpind!!!
Først er der lige et par billeder fra Fies alene-tur til Hundested i søndags. Derefter er der nogle snebilleder fra i dag. Kela er begyndt at lege en lille bitte smule med Fie - er ved at være ovre sin falske drægtighed. Dette får så Fie til at prøve inderligt at få mor med på tumleri. Det lykkes ikke så tit.

De sidste par uger har Lina haft et "underligt" øje on and off. På ture kneb hun jævnligt det venstre øje sammen. Hjemme gjorde hun det en sjælden gang imellem. Der kunne være et par dage, hvor hun ikke klemte øjet sammen, og jeg troede, at det, der irriterede, var væk. Torsdag så hun meget irriteret ud, og jeg fik tid hos øjendyrlægen, hvor vi var i går.
Øjenlægen kiggede og kiggede - og kunne ikke se noget, der skulle genere. Der var ingen hornhindesår eller andet usædvanligt. Lina fik noget kontrastvæske i øjet, der kan vise den slags. Heldigvis opdagede søde Claus så et lille bitte hår, der sad i øjenkrogen. Det var ikke distichiasis (ekstra øjenhår), men et hår uden for øjet, der voksede den forkerte vej. Dyrlægen pillede det ud med en pinzet. Nu skal vi vente 5-6 uger for at se, om hårsækken er så stædig, at den lader et nyt hår vokse samme forkerte vej. Gør den det, skal den brændes væk. Det er heldigvis helt ukompliceret, omend det da kræver bedøvelse. 
Lina klarede seancen hos dyrlægen helt fint og roligt, selv om hun da prøvede at komme ned fra bordet et par gange

Fie i fuld fart efter mormor

Farums fritidshjemsbørn har har bygget denne fine lille hytte af ler
21. februar
I december sendte Freddies familie en julehilsen. Jeg fik den desværre ikke. For nogle dage siden fik jeg den så gensendt - og med en dejlig masse ord om Freddie. Tusind tak til Katja og Ulrik.
Fra Birte har jeg fået en rigtig fin beskrivelse af hendes arbejde med Busters nytårsangst. Find den hér. 
Her en lille hilsen fra Freddie og os. Freddie er blevet stor og fræk, vejer ca. 23 kg. og fået stor kraftig pels. Vi tjekkede også Freddie for hjerte/lungeorm og dyrelæge fandt 1, så Freddie kom også i behandling.
Vi er begyndt at gå tit i hundeskoven Præstevang i Hillerød, en meget fin skov og Freddie nyder det meget. Han er faktisk helt god til indkald :o) og har det fint med at være alene hjemme, måske bortset fra lige nu, for han kan ikke lide krudt og brag fra fyrværkeri. 
Så er han for 1,5 måned siden blevet bange for at køre i bil, bliver stresset af lydene fra landeveje og motorveje, og lygterne. Vi arbejder på at kurere det med gode oplevelser i forbindelse med køreture, og det lader til at gå lige så stille fremad. Vi arbejder også med gi pote og berøring af pote, det gad han lige pludselig ikke mere, vi skulle jo gerne igang igen med at klippe negle, men vi tager det lidt ad gangen. Freddie kan godt lide at træne, for han elsker mad og godbidder ;o). Til feburar skal vi gå til træning igen, det bliver godt.
Freddie er blevet bedste venner med sin leonberger kusine Pinkie, min mors store hvalp, de leger utrætteligt til vi siger stop, ligger og knasker i hinanden det er ret sødt :o). Vi har tilbragt julen der og de har rigtig fået leget igennem. Freddie har også et par "hvalpevenner" i vores landsby, et par andre frække drenge, så de for tumlet ;o).
22. februar
Endelig lykkedes til at finde en dag til en skovtur med Freddie og familie (noget af den). Vi tog til hundeskoven ved Bagsværd sø på denne lækre forårsagtige dag. Det var super dejligt at møde alle tre. Freddie, der er blevet så stoooor, viste sig som en ægte unghund af hankøn. Han drønede afsted efter alle de andre hunde og var ikke sådan liiiige at kalde til sig  Der VAR også fyldt med hunde og mennesker i dag - flere end jeg nogensinde før har mødt hér.
Jeg synes jo, at Fie er ret rød, men sammen med Freddie er hun ikke ret rød
Desværre fik jeg ikke så mange brugbare billeder. Der var for meget drøn på "de små".

Det ser forresten ud til, at vi endelig er sluppet af med al øjenbetændelse. Vi krydser fingre, for selv om hundene klarer at få øjendråber super flot, er det lidt belastende at skulle genere dem med den slags flere gange dagligt.

25. februar

Lina har, i nogen tid, haft problemer med at hoppe op i mit "bagagerum" - og problemer med at hoppe op på bagsædet, fordi Fie og Kela gerne står i døråbningen og FYLDER
Jeg har længe haft en tanke om, at alle tre hunde skulle være bag i bilen og med bagsædet lagt ned eller skubbet helt frem - og haft en tanke om at købe en rampe, så Lina, der jo har lidt gigt, ikke skulle plages med at springe op i bilen. Som tænkt, så gjort - dvs. bestilt - rampe. Den kom i dag. Nu skulle Lina bare lære at BRUGE den. Herunder kan I se, hvordan dette forløb.
Der var lækre ostebidder til træningen, som gik rigtig fint omend lidt kaotisk, da alle tre hunde eeeeelsker ostebidder
Nu mangler jeg bare et gitter, der skal sidde mellem forsæder og bagsæder. Jeg HAR jo lidt dårlig samvittighed ved tanken om, at hundene kan ryge ud af forruden, hvis vi kører galt - hvilket vi selvfølgelig ikke gør, meeeeeeeeeen..........

rampen har skridsikkert underlag og kan foldes sammen

så fik jeg Lina HELT op ad rampen
- Og så kørte vi til Storebjerg, hvor en lille spaniel sørgede for underholdning til Fie - og til Kela også faktisk. Det er SÅ dejligt at opleve Kela være sig selv igen efter sin falske drægtighed. Det er længe siden, vi har set hende lege med en fremmed hund. I dag gjorde hun det sådan lidt.
Hop videre til næste omgang Sidste nyt
TILBAGE TIL FORSIDENTIL SIDSTE NYT - INDEX